Haberler

İç Mimarlar Odası yeni yılı güzel bir etkinlik ile 02-02-2019 tarihinde Bedesten-Lefkoşa'da kutladı. KTMMOB Başkanı Sn. Seran Aysal ve İç Mimarlar Odası Kurucu Başkanı Sn. Biler Demircioğlu'nun teşrifleri bizi onurlandırmıştır. Biliyoruz ki, birlikte eğlenemeyen insanlar birlikte bir gelecek kuramazlar. Gecemize katılan tüm meslektaşlarımız ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

İÇMO ile LTB Toplantısı

İÇMO ile LTB TOPLANTISI

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ile İçmimarlar Odası yönetim kurulu üyeleri ile yaşadığımız kenttin çağdaş bir görünüşe kavuşması  ve  mesleğimizin disiplin içerisinde yasalara uygun yürütülmesiyle ilgili toplantı gerçekleştirdi.

KTMMOD İçmimarlar Odası Başkanı Biler Demircioğlu, Yardımcı Başkan Engin Bay ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Pembe Komut’un katıldığı görüşmede LTB’yle bağlantılı konular ve çözümleri hakkında görüşüldü.

İçmo Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda hakkında bilgiler vererek yaşadıkları sıkıntılar ve bunların çözümlerini iletti. Kentsel kirlilik, inşaat atıkları, çevre düzenlenmesi, tanınmış kişilerin heykellerle yaşatılması ve yardımlasma konusunda bilgi alışverişi yapıldı.

Demircioğlu: “ Yaşadığımız kentte yapılan inşaat veya tadilatlarda kentimizi kirletmelerine göz yummamayız.”

İÇMO Başkanı Biler Demircioğlu, kentte yapılan inşaat  ve tadilatların, meslektaşımız veya mesleği belirsiz kişilerce duyarsızca kirletilmesine, kaldırımlara yığılan molozlara dikkat çekerek, Oda olarak; danışmanlık, tasarım, yarışma, mesleki personel alımı gibi durumlarda ise LTB’nin Odamızla iletişime gecerek fikir, görüş veya destek verebileceklerini belirtildi.

Sorunlar Belediye Komitesinde görüşülecek,

Harmancı: Bu konuların Belediye Teknik İşler Komitesinde görüşülmesi  ile daha sağlıklı sonuçlar almamızı sağlanacaktır.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye olarak bu konularda yapılan çalışmaları oda yetkililerine aktararak, işbirliği yapılıp belli bir çözüme ulaşabilmesi için Belediye Komitesi’nde görüşülmesi ve yapılabileceklerin tartışılması gerektiğini ve Komite toplantısında bu konuyu gündeme taşıyıp ileriki toplantılarında İÇMO Yönetim Kurul Üyeleri ile birlikte bir toplantı yapabileceklerini de belirtti.

Oda İletişim: 0542 880 42 66    |    KTMMOB Tel: 0392 228 52 10    |    Fax: 0392 228 51 51     |     E-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Kullanıcı Giriş için tıklayınız.   |   Yorum ve isteklerinizi bize bildiriniz.    |    Sosyal Medya: Facebook page/kticmoyonetim